FEJLŐDÉSI NAPLÓ

Előre összeállított, jogszabályoknak megfelelő, online gyorsan kitölthető fejlődési napló óvodásoknak

Óvodák és szakemberek bevonásával fejlesztettük ki a fejlődési napló online változatát, mely jelentősen megkönnyíti az óvodák adminisztrációs munkáját.

Mi a fejlődési napló?

Szülőként tapasztaljuk, hogy évente két alkalommal szóbeli beszélgetés formájában kapunk egy rövid visszajelzést gyermekünk fejlődéséről.
Kevesen tudják azonban, hogy az óvodapedagógusokra ennél sokkal nagyobb adminisztrációs kötelezettsége is van, melynek legtöbbször csak munkaidő után, otthon tudnak eleget tenni.
Ennek az adminisztrációs tehernek a csökkentésére fejlesztettünk elismert óvodapedagógusokkal, szakpedagógusokkal és kiváló IT szakemberekkel egy olyan digitális eszközt, amely teljesen új alapokra helyezi a fejlődési naplót.

Tartalmaz mindent ami a fejlődési napló elkészítéséhez szükséges

Az előre összeállított fejlődési napló 5 nagy fejezetre osztott, összesen 70 kérdést tartalmazó felület, amely átfogó mérést biztosít a gyermek fejlődéséről, mégis percek alatt kitölthető és online a szülőknek kiküldhető.
Fizikai tulajdonságok
Egészséges életmód alakítása (mozgásfejlődés)
Érzelmi és szociális képességek
Anyanyelvi képességek
Kognitív képességek

Miért válassza az OVIFON fejlődési napló rendszerét?

Gyors kitöltés, hatalmas időmegtakarítás
Kérdőíves formájának köszönhetően akár 5-8 perc alatt kitölthető gyermekenként, így jelentősen csökkenthető az adminisztrációra fordított idő. További előny, hogy a kitöltés bármikor abbahagyható, majd folytatható ugyanonnan, miközben a már megválaszolt kérdések mentésre kerülnek
Online
Bármikor, akár altatási időben, szünetben, közös felügyelet alatti időben is könnyen elvégezhető a kitöltés, így nem szükséges az óvodapedagógusoknak szabadidejüket erre az adminisztrációra feláldozniuk
Profizmus és transzparencia
Az értékelő lapból nem csak az óvoda, de elektronikus formában a gyermek hozzátartozói is kapnak, így könnyen és hatékonyan be tudnak kapcsolódni gyermekük fejlesztésébe. Az időközönként elkészülő fejlődési naplók és értékelő lapok egymásra épülve mutatják a gyermek fejlődését időszakról időszakra egészen az iskolaérettségig.
Igényes, egységes formátum
A fejlődési naplók elkészítése óvodánként, de sokszor még csoportonként is eltérő. A megválaszolt fejlődési pontok és szempontok jogszabályban rögzített alapjai mindenhol megvannak, de ezek nehezen összehasonlíthatóak. A szakemberek által összeállított kérdőív a gyermek teljes óvodai ciklusát lefedi, fejlődéséről egységes visszajelzést kap mind a szülő, mind az óvoda. Szöveges kiértékelés mellett vizuális elemekkel, grafikonokkal is szemléltetjük a gyermek erősségeit és fejlesztendő területeit.
Rugalmasság és személyre szabhatóság
A fejlődési naplók számát a jogszabályi előírások mellett az egyes intézmények is megszabhatják. Ezért mi sem szabunk gátat annak, hogy a kötelező darabszámon felül is készülhessenek fejlődési naplók a gyermekekről. Figyelembe vettük az egyes speciális intézmények (idegen nyelv, vallás, sport, művészet, stb) speciális igényeit is, ezért a fejlődési naplón belül lehetőség van a vizsgálati szempontok és kérdések módosítására is.

Levesszük az adminisztrációs terhet a válláról, hogy azzal tudjon foglalkozni ami igazán fontos, a gyerekekkel!

A gyorsan kitölthető, automatizált rendszerünkkel aká 5x gyorsabban rlkédszítheti egy-egy gyerek fejlődési naplóját, látványos, szülő számára szépen prezentálható formában. Lápjen be a 21.-ik századba, kezdje el használni az OVIFON fejlődési napló rendszerét

További funkciók, amiket az OVIFON fejlődési napló tud...

Korosztályi átlag grafikus és szöveges megjelenítése
Erősségek és fejlesztendő területek egyértelmű ábrázolása
Gyermek fejlődésének egyszerű nyomonkövetése
Óvodapedagógus javaslatok az erősségek vagy fejlesztendők támogatására

Az OVIFON fejlődési napló rendszeréről mondták a óvodák, akik már használják…

“Az Ovifon fejlődési naplója minden eddiginél gyorsabbá és egyszerűbb teszi számunkra a gyermekek fejlődésének adminisztrációját, és új dimenziót nyitott a szülők tájékoztatásában is. Munkánk nem csak gyorsabb lett, de precízebb, egységesebb és a szülők számára is jobban érthető.”
Nagy Judit
5. kerületi óvoda
“Az Ovifon előtt mindig kihívás volt időt szakítani az óvónőnk életéből, hogy részletes tájékoztatást kapjunk gyermekünk fejlődéséről. Amióta az Ovifont bevezették, sokkal többször és könnyebben tudunk kontaktálni, és a digitális fejlődési naplónak köszönhetően mi is hatékonyabban tudjuk segíteni gyermekünk fejlődését.”
Kerekes Rebeka
Szülő

Legyen az Ön óvodájában is OVIFON applikáció!

Ismerjék meg az Ovifon nyújtotta előnyöket és lehetőségeket. Kérjék ingyenes és kötelezettségmentes bemutatónkat és szakembereink segítségével vizsgálják meg, hogy az Önök intézményében miként lehetne bevezetni és használni az Ovifont. Várjuk jelentkezésüket